top of page

VOORDELEN

VAN EEN GROENDAK

DUURZAME

WAAROM EEN GROENDAK?

De voordelen van groendaken zijn talrijk. Met name de positieve invloed op milieu en mens maken kiezen voor een groendak aantrekkelijk. Wat daarnaast veel mensen niet weten is dat groendaken ook financieel een slimme keuze zijn. Door een aanzienlijke besparing op het energieverbruik en de kosten van aanschaf en onderhoud houd je meer geld over. Ook heeft de overheid een aantal fiscale regelingen voor bedrijven die het financieel aantrekkelijk maken om te kiezen voor een groendak.

GOED VOOR HET MILIEU
ENERGIE- EN
KOSTENBESPARING
GOED VOOR DE
GEZONDHEID
FISCAAL
VOORDEEL

Goed voor jouw portemonnee

Groendaken hebben een langere levensduur dan traditionele daken. Ze gaan gemiddeld drie keer zo lang mee. Een begroeid dak zorgt bovendien in de winter voor meer warmtebehoud en in de zomer voor meer koelte in gebouwen. Dit zorgt voor een aanzienlijke energie- en kostenbesparing. Greenproof levert gecertificeerde groendaken met 10 jaar garantie. Dat zorgt voor financiële rust en duidelijkheid nu en in de toekomst.

Wortelwerende dakbedekking
Milieuvriendelijk
duurzaam dak

Zorg voor het milieu

Groendaken dragen bij aan een goed milieu. Door de absorberende eigenschap van het groen kunnen groendaken ons regenwater tot 75% beter opvangen dan reguliere daken. Hiernaast neemt een vierkante meter groen het schadelijke effect van één auto weg. Ook verhoogt een groendak het rendement van zonnepanelen tot circa 15%. Door de aanleg van een groendak dragen we dus samen bij aan een schonere wereld.

Kostenbesparing
Groen dempt verkeersgeluid
Groene daken kunnen geluid reduceren met 1 tot 5,5 decibel.

Profiteer van fiscaal voordeel

Investeringen die aantoonbaar bijdragen aan de biodiversiteit komen in aanmerking voor investeringsaftrek. Bedrijven kunnen hierdoor een flink deel van de investeringskosten aftrekken van hun winst. Door het gebruik van groendaken zijn gebouwen beter afgestemd op weersinvloeden en aantrekkelijker voor bewoners en gebruikers. Benieuwd naar de mogelijkheden? De experts van Greenproof kennen alle mogelijkheden en helpen je graag verder.

Woonomgevingen met meer groen hebben een positieve invloed op het welzijn van bewoners en gebruikers.

Naast het gunstige effect op gezondheid en welzijn dragen groendaken ook bewezen bij aan de sociale cohesie in wijken. Mensen voelen zich beter in een groene omgeving en daarnaast ook meer verbonden met elkaar. In groene wijken is het gevoel van veiligheid groter en komt agressie en geweld aantoonbaar minder voor. Groendaken zijn dus aantrekkelijk voor het oog en goed voor het hart.

Zorg voor mensen

Gezondheid
Fiscaal voordeel

Hét expertiseteam voor de ontwikkeling, de aanleg en het onderhoud van groendaken

Specialist in groendaken

10 jaar garantie op dak en groen

Advies over fiscale regelingen

Novacell naadloze en wortelwerende dakafdichting

Greenproof Label

bottom of page